Polityka prywatności sklepu internetowego Fusset.com

§1.

Administratorem Twoich danych osobowych, jako użytkownika sklepu internetowego fusset.com, jest FGG Alicja Lichoń, 00-582 Warszawa, Al. J. Ch. Szucha 8, NIP: 7343232914, Regon: 122493525.

§2.

Firma FFG Alicja Lichoń przetwarza Twoje dane osobowe w celu:

  1. świadczenia usługi prowadzenia Konta Klienta w sklepie internetowym fusset.com, świadczenia nieodpłatnej usługi Formularza Kontaktowego oraz udostępnienia usługi składania zamówień na produkty i usługi oferowane w sklepie internetowym fusset.com – zgodnie z postanowieniami art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  2. sprzedaży produktów i usług oferowanych w sklepie internetowym fusset.com – zgodnie z postanowieniami art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  3. marketingowym – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes firmy FFG Alicja Lichoń – zgodnie z postanowieniami. 6 ust. 1 lit. f RODO;
  4. wysyłki informacji handlowych drogą elektroniczną – wyłącznie w przypadku wyrażenia Twojej zgody. Podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

§3.

  1. Podanie Twoich danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu zawarcia umowy ze sklepem internetowym fusset.com i dostarczenia Ci produktów i usług.
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla wykonania umowy, a po tym okresie dla celów i przez czas oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, lub do czasu cofnięcia udzielonej przez Ciebie zgody.
  3. W procesie przetwarzania danych osobowych stosowane są środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.
  4. W celu uzyskania szczegółowych informacji, dotyczących Twoich danych osobowych, należy się skontaktować ze za pośrednictwem maila: contact@fusset.com.

§4.

Odbiorcami Twoich danych osobowych są:

  1. podmioty dostarczające i wspierające systemy teleinformatyczne Firmy FFG Alicja Lichoń w celu obsługi sklepu internetowego fusset.com oraz hostingodawca;
  2. osoby współpracujące z Firmą FFG Alicja Lichoń na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające jej bieżącą działalność;
  3. podmioty świadczące usługi dostawy produktów;
  4. podmioty świadczące usługi płatności online;
  5. biuro księgowe;
  6. podmiot zapewniający system mailingowy.

§5.

Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo do dostępu do swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, a także prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

§6.

  1. Serwis fusset.com korzysta z tzw. plików Cookies (Ciasteczek). Pliki te są zapisywane w pamięci urządzenia (komputera, telefonu, itd.) i umożliwiają użytkownikowi m.in. korzystanie ze wszystkich funkcji serwisu. Pliki Cookies nie powodują zmian w ustawieniach urządzeń. Ciasteczka wykorzystywane są w celu statystycznym, marketingowym oraz w celu udostępniania funkcji serwisu. Korzystając z odpowiedniej funkcji przeglądarki, w każdej chwili możesz usunąć pliki Cookies, a także zablokować wykorzystanie ich w przyszłości.
  2. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zarządzać plikami Cookies, należy skorzystać z pliku pomocy danej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się, wciskając klawisz F1 w przeglądarce.
  3. Jeśli pliki Cookies nie zostaną wyłączone, oznacza to, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie.

§7.

  1. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, możesz zwrócić się do firmy FFG Alicja Lichoń z prośbą o udzielenie informacji. W tym celu skorzystaj z drogi mailowej – contact@fusset.com.
  2. Niezależnie od powyższego, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.